НачалоНовиниНай-скъпите трансфери в историята на футбола

Най-скъпите трансфери в историята на футбола

18 май 2015 г. 15:45 ч.

Футболът отдавна не е просто обикновен спорт. Световният футбол е индустрия, която генерира милиони евро годишно посредством реклами, телевизионни права, рекламни артикули и спортна екипировка. Всичко това е пряко обвързано с представянето на отбора. Точно по тази причина ръководствата на елитните футболни клубове в Европа харчат огромни суми, за да осигурят подписите и услугите на най-развиващите се и добри футболисти. В тази статия сме събрали 10-те най-скъпи трансфери на играчи в историята на футбола.

 

Радамел Фалкао

Трансфер: от Атлетико Мадрид в Монако през 2013 година

Сума: 60 милиона евро.

Колумбийският нападател е определян от много специалисти като един от най-добрите атакуващи играчи в света. Фалкао остана в Монако само 1 сезон, а през 2014 година беше преотстъпен да играе в Манчестър Юнайтед под наем като се очаква през лятото „Червените дяволите“ да си осигурят услугите на талантливия колумбиец за постоянно.

 

Давид Луиз

Трансфер: от Челси в Парис сен Жермен през 2014 година

Сума: 63 милиона евро

Бразилският бранител с екзотична прическа Давид Луиз е определян като противоречив играч, чиято игра премина през доста възходи и спадове, но едва ли има човек, който да се съмнява в неговите безспорни качества. Трансферът му от англиския Челси във френския шампион го превърна в най-скъпия защитник на всички времена.

 

Едисон Кавани

Трансфер: от Наполи в Парис сен Жермен през 2013 година

Сума: 64 милиона евро

Нападателят на националния отбор на Уругвай е известен със своята способност да бележи великолепни голове. Заедно със Златан Ибрахимович образуваха нападателен тандем, който притеснява дори и най-силните отбори в Европа. Списание Гардиън го нарежда на 10-то място в своя списък на 100-те най-добри футболисти в света в момента.

 

Рикардо Кака

Траснфер: от Милан в Реал Мадрид през 2009 година

Сума: 68 милиона евро

Атакуващият полузащитник е бразилец по народност и остави своето име със златни букви в историята на росонерите. Няколко години по-късно Кака се завърна в Милан, но славните дни на отбора вече бяха в историята. С екипа на Милан Кака е печелил всички възможни трофеи: Шампионската лига, Скудетото, Купата на Италия, Златната топка и наградата за най-добър играч на Европа през 2007-ма година.
 

Златан Ибрахимович

Трансфер: от Интер Милано в Барселона през 2009 година

Сума: 69 милиона евро

Шведският нападател на Парис Сен Жермен е бил част от почти всички големи отбори на Стария континент. Славната му кариера преминава през отбори като Аякс, Ювентус, Интер, Барселона, Милан и ПСЖ, където играе и до днес.

 

 

Анхел ди Мария

Трансфер: от Реал Мадрид в Манчестър Юнайтед през 2014 година

Сума: 75 милиона евро

„Анхелито“ както наричат талантливото крило на Аржентина подписа 6 годишна сделка с „Червените дяволи“ през 2014 година, която струва на Юнайтед 75 милиона евро. Макар да има основна заслуга за класирането на аржентинците на финала на Световното първенство по футбол през миналата година, първия му сезон на „Олд Трафорд“ не успя да оправдае високите очаквания, които феновете и ръководството имаха към него.

 

Зинедин Зидан

Трансфер: от Ювентус в Реал Мадрид през 2001 година

Сума 75 милиона евро

Зинедин Зидан е бивш френски футболист, който е печелил абсолютно всичко в този спорт. С името му се свързва златният стандарт във футбола. Зидан е печелил световна и европейска титла с националния отбор на Франция, 3 пъти е печелил наградата на ФИФА за най-добър футболист и три пъти е награждаван със „Златната топка“. Зинедин Зидан е избран от УЕФА за най-добрият футболист в Европа за последните 50 години.

 

 

Хамес Родригез

Трансфер: от Монако в Реал Мадрид през 2014 година

Сума: 79 милиона евро.

Колумбийският атакуващ полузащитник беше избран за голмайстор на световното първенство в Бразилия през миналата година, което беше дебютно за него. Веднага след края на световното първенство за всички беше ясно, че от Монако няма как да го задържат в редиците си и в борбата за подписа му влязоха най-силните и платежоспособни отбори в Европа. В крайна сметка „Белият балет“ успя да си осигури услугите на талантливия колумбиец срещу „скромните“ 79 милиона евро.

 

Луис Суарез

Трансфер: от Ливърпул в Барселона през 2014 година

Сума: 81 милиона евро

Уругвайският таран беше с основен принос за забележителното представяне на Ливърпул през миналия сезон в Английската висша лига. Отборът от Анфийлд имаше своите шансове за титла до самия край на първенството. На световното първенство Суарез пак влезе в светлините на прожекторите, но не с футболните си качества, а с канибалските си наклоностти, когато абсолютно непровокирано ухапа италианецът Джорджо Киелини. С пристигането си в Каталуния заедно с Лео Меси и бразилецът Неймар образуваха може би най-силното нападение в Европа в момента.

 

Гарет Бейл

Трансфер: от Тотнъм в Реал Мадрид през 2013 година

Сума: 91 милиона евро

Уелското крило на „Белият балет“ определено е един от най-добрите млади футболисти не само в Европа, но и в целия свят. Бързоногият футболист имаше изключително успешна кариера в Англия с отбора на Тотнъм Хотспър, с които печели наградата за Най-добър играч през сезона във Висшата лига в два поредни сезона. През 2013 година Бейл подписва 6-годишен договор с Реал Мадрид, но според медиите на Острова реалната сума по трансфера на крилото възлиза на над 100 милиона евро.

 


 

Кристиано Роналдо

Трансфер: от Манчестър Юнайтед в Реал Мадрид през 2009 година

Сума: 94 милиона евро

Кристиано Роналдо е португалски футболист, който играе като нападател. Той е смятан от мнозина за най-добрия футболист в момента и това е съвсем основателно, тъй като португалецът чупи всички рекорди за отбелзязани голове, донася титлата в Шампионската лига през миналия сезон за „Белия балет“. Роналдо е трикратен носител на Златната топка, рекордьор е по отбелязани голове за националния отбор на своята страна и е едва на 16 гола от подобряването на рекорда на Раул Гонзалез за най-много отбелзяани голове с екипа на Реал Мадрид.

Най-добрите предложения за официална спортна екипировка можете да откриете сред моделите на компания Legea.

Източник:
Посещения: 329

Още Новини

Уникално късметче за всяка зодия за 19 май 2024

Уникално късметче за всяка зодия за 19 май 2024

Овен Ако внесете още няколко корекции в предметите или мислите, на които обикновено обръщате внимание, можете да постигнете нови неща, за които никой никога не се е сетил....

Дата: 19 май 2024 г. 05:30 ч.

"Войната в Украйна го направи шампион": Усик е неоспоримият първенец в тежка категория

Олександър Усик е най-голямото име в бокса днес! Украинският бияч е новият абсолютен световен шампион в тежка категория, след като спечели срещу Тайсън Фюри по изключително драматичен начин с обрат в края на битката....

Дата: 19 май 2024 г. 05:01 ч.
„Не желая да работя в Левски със спуснати ръководители и скрити собственици

„Не желая да работя в Левски със спуснати ръководители и скрити собственици"

Бившият треньор на Левски Станимир Стоилов отново върна лентата назад и коментира напускането си от столичния град....

Дата: 19 май 2024 г. 01:07 ч.
Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 19 май /валутен калкулатор/

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 19 май /валутен калкулатор/

Колко струва един щатски долар спрямо един български лев? Използвайте този валутен калкулатор, за да сметнете за колко български лева се разменя едно долар днес, 19 май....

Дата: 19 май 2024 г. 00:55 ч.
Коронавирусът в България: Едва 2 са откритите нови случаи за денонощие

Коронавирусът в България: Едва 2 са откритите нови случаи за денонощие

Броят на новите случаи на коронавирус намаля като абсолютно число, но се увеличи като процент, сочат данните на Единния информационен портал....

Дата: 19 май 2024 г. 00:50 ч.
Десетки кадировци са унищожени: Резултатът от удар на Украйна по украинска болница (ВИДЕО)

Десетки кадировци са унищожени: Резултатът от удар на Украйна по украинска болница (ВИДЕО)

"По моя информация десетки кадировци са "извън строя" след авиационния удар"....

Дата: 19 май 2024 г. 00:48 ч.
Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 май /валутен калкулатор/

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 май /валутен калкулатор/

Колко струва един британски паунд към един български лев? Използвайте този валутен калкулатор, за да сметнете за колко български лева се разменя един британски паунд днес, 19 май....

Дата: 19 май 2024 г. 00:25 ч.
Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 май /валутен калкул

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 май /валутен калкул

Планирали сте посещение в Турция? Използвайте този валутен калкулатор, за да сметнете за колко български лева се разменя една турска лира днес, 19 май....

Дата: 19 май 2024 г. 00:14 ч.
Дата: 19 май 2024 г. 00:03 ч.
На фона на викове

На фона на викове "Оставка!": Костов се оплака от тегавата среда в Левски (ВИДЕО)

Старши треньорът на Левски Николай Костов даде своето обширно мнение след победата на "сините" над Локомотив Пловдив в двубой от 33-тия кръг на Първа лига....

Дата: 18 май 2024 г. 23:53 ч.

Новини

Путин размести най-важните си пешки: Шойгу и Патрушев
Путин размести най-важните си пешки: Шойгу и Патрушев
Руският диктатор Владимир Путин (който се издирва от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца) направи рокади в Кремъл....
05 декември, 2024
Уникално късметче за всяка зодия за 12 май 2024
Уникално късметче за всяка зодия за 12 май 2024
Овен Днес ще получите нещо, което искате....
05 декември, 2024
Коронавирусът в България: В 25 области няма открити заразени
Коронавирусът в България: В 25 области няма открити заразени
Броят на новите случаи на коронавирус се увеличи и като абсолютно число, и като процент, сочат данните на Единния информационен портал....
05 декември, 2024
Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/
Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/
Колко струва един щатски долар спрямо един български лев? Използвайте този валутен калкулатор, за да сметнете за колко български лева се разменя едно долар днес, 12 май....
05 декември, 2024